Typ

Fotografiska Museet

Fotografiska er ikke noe vanlig museum, er det også en internasjonal møteplass for kunnskap og erfaringer om fotografiets uendelig rekke uttrykk og betydninger av fortid, nåtid og fremtid.

Fotografiska viser av moderne fotografi på sitt beste, museet har fire store utstillinger per år og tjue mindre. Du vil finne internasjonale verden av fotografer med mindre kjente lokale talenter. Utstillingene vil vise både smale og brede foton.

Fotografiska arbeider for å erverve egne faste samlingen. Ett av museets mål er også å spre svenske fotokunst i utlandet.

Museet ligger i en tidligere Customs House ble tegnet av Ferdinand Boberg, bygget mellom årene 1906-1910. Utstillingen plass er 2500 kvadratmeter.

I huset ligger Fotografisk Galleri, et uavhengig galleri som viser og selger moderne fotografi. Galleriet er ansvarlig for kunst på restauranten Pontus! i Stockholm.

Fotografisk Academy tilbyr opplæring og workshops for både amatører og profesjonelle fotografer.

Restauranten i andre etasje har den beste utsikten over Stockholm, med sine store panoramavinduer med utsikt over Skeppsholmen.

Etter å ha vært åpen for bare fem måneder ble Fotografiska belønnet med Grand Tourism Award 2010.

Major Turisme Prisen hedrer eksemplarisk innsats i innovasjon, internasjonalisering, kvalitet eller holdbarhet, noe som har bidratt til å utvikle turismen i Sverige.

– Du vil bli imponert av entusiasmen og momentum of Photography. Det er flott å bli en verdenskjent og trendsettende attraksjoner har mottatt en sjel og form i løpet av bare et halvt år. Det vil si minst verdig ros, og årets pris, sier Mr. Eriksson, tidligere nasjonale politimester og nåværende leder av Stiftelsen for å fremme kunnskap i turisme. Juryen er full motivasjon lyder:
"I en svært kort tid har skapt en fotografisk svensk attraksjoner i verdensklasse i Stockholm. Gjennom en dristig og nyskapende venture i fotografering muligheter som et medium de har skapt publikum attraktive utstillinger, en møteplass for kunnskap og opplevelser og opplæring. "

Populärt just nu