Typ

Glasriket i Småland

I Glasriket har gjort blåst glass siden 1742. Sammen med glassblåserne utfordrer designere stadig mulighetene for glass og mange glassblåsing Merking teknologier har blitt prøvd ut i den smålandske blåser rom. I dag møter de besøkende både verktøyet glass og glasskunst i verden og du er velkommen til høyre opp til glassovnene for å se når det er opprettet!

Glasriket i Småland, mer enn en million besøkende hvert år. Mange kommer tilbake igjen og igjen, for å se glasset blir sliten aldri på. Men selv utenfor glasssmeltehyttene varme er mye å oppleve. Her finner du både kulturhistorie, et mangfold av naturopplevelser og et bredt utvalg av shopping og andre aktiviteter. Hvorfor ikke dra på fisketur i en av de mange innsjøer, sykkel tralle på en av de gamle jernbaner eller ta et kurs for å selv lære det grunnleggende om glassblåsing.

Hyttsill

Hyttsill er en populær tradisjon som går tilbake til Glasriket. Når glassblåsere gå hjem servert langbord i glassverket. Kjøkkensjefen har blant annet stekt saltet sild i kjølerøret - der glasset tidligere i dag sakte avkjøles. Hyttsill Kvelder stammer fra den tiden da glassverket var også distriktets midtpunkt. I dag kan besøkende nyte den unike atmosfæren og mat som er tilberedt på den tradisjonelle måten. Selvfølgelig, det er også musikalsk underholdning og glasblåsaruppvisning. La gode smaks Glasrikets "nasjonalrett"!

Glasriket

Glasriket pass er fordelskortet på Glasriket som gir en fast mengde rabatter på f.eks glassblåsing, gravering og maling, samt gratis inngang og guidede turer. I tillegg holde et øye ut for rabatter og tilbud på plass i butikkene. Passet kan kjøpes online butikk, se vår hjemmeside.

Populärt just nu