Typ

Vikingaliv

Vikingliv er museet for alle som ønsker å få et innblikk i livet i vikingtiden, og oppleve en av historiens mest mytiske trollformler. Her er Ragnfrids Saga, en 11-minutters vikingtur, som inviterer besøkende til en dramatisk historie om en familiens liv på 900-tallet.

I tillegg er en utstilling som viser flere aspekter av vikingenes virkelige historie, hvor man kan lære om barn og kvinner, hvordan folk levde, hva de dyrket og hvordan de levde og reiste. Du kan også møte en vikingemann i naturlig størrelse, ved hjelp av DNA fra et skjelett i Sigtuna.

Det er en restaurant og en museibutikk på VIkingaliv. Menyen på Glød Restaurant tilbyr en blanding av sennepstegler, vegetarretter, moderate smørbrød og salater. For de som ønsker, er det også Viking-tema mat i form av Glöds Viking Cup og selvfølgelig et mel for de som vil prøve.

Museet har et variert utvalg av smykker, ornamenter, bøker, hjemmelagder, godteri og leker for alle aldre. Mye er skreddersydd for vikingeliv, lokalt produsert og kommer fra hele Skandinavia.

Populärt just nu